Menu
RIBA Chartered Practice

Project Info

Date: 30 Sep, 2014Status: CompleteLocation: NottinghamSector: residential

Henry Road, West Bridgford

The remodelling of the rear ground floor and the construction of a single story extension to the side has created a large living hub for our client’s family.  The kitchen occupies the entirety of the previous space and is open plan to the new dining area that sits in a large alcove created by the central positioning of the utility, overlooking the garden through generous folding screen doors.

A difficult space which included existing external windows was intelligently incorporated into the design by use of a large sloping glazed roof and large south facing windows, allowing natural light in to an area perfect for homework. The retention of the old timber sash windows, now internal, maintain the Victorian character against a modern contemporary design.